RADNIK LAKŠE POVREĐEN

Autor: NN

POŽAR U RAFINERIJI NIS-a U PANČEVU

Jedan radnik je lakše povređen kada je izbio požar u pogonu NIS-ove rafinerije nafte u Pančevu. Rad osnovnih postrojenja rafinerije je privremeno obustavljen. Stručne ekipe NIS-a rade na normalizovanju proizvodnje.

Oko 16 časova časova u rafineriji nafte Naftne industrije Srbije u Pančevu došlo je do požara na 35-kilovatnom transformatoru koji je prouzrokovao prekid rada postrojenja, saopštio je NIS. Zahvaljujućoj brzoj intervenciji nadležnih službi NIS-a, požar je brzo ugašen, a snabdevanje električnom energijom normalizovano, dodaje se u saopštenju.

U incidentu je jedan radnik lakše povređen i njemu je ukazana pomoć u pančevačkoj bolnici, piše u saopštenju kompanije.

Rad osnovnih postrojenja rafinerije je privremeno obustavljen, a stručne ekipe NIS-a rade na normalizovanju proizvodnog procesa, saopštila je naftna kompanija.

NIS je naveo da prilikom požara i nakon njega nije bilo zagađenja vazduha.

Gradski većnik zadužen za ekologiju Vladimir Delja rekao je da aparati gradskog monitoringa nisu zabeležili povećanje zagađenja. On je dodao da se neko vreme video povećan plamen na rafinerijskoj baklji i gust žućkasti dim na jednom dimnjaku, što može ukazati na poremećaj u radu fabrike.